Recept

Salát z těstovin s olivami a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23621

Ingredience

6 ks Ančovičky konzervované
2 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Fazolové lusky zelené
100 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata Cherry
0,5 kávová lžička Sůl
700 g Tuňák obecný
220 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
10 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
14% Sacharidy 51 g
30% Tuky 22 g
138% Sodík 3 g
123% Bílkoviny 69 g

Salát z těstovin s olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus.

2

V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout.

3

Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli.

4

Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept