Salát z těstovin s olivami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin s olivami a ančovičkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 23621 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Ančovičky konzervované |
10 ks | Čekanka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Fazolové lusky zelené |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 g | Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
700 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Čekanka, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Těstoviny Fusilli - tříbarevné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin s olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus. |
2 | V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout. |
3 | Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli. |
4 | Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů). |