Recept

Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23622

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
150 g Chřest bílý
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 kávová lžička Med včelí
3 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
4 ks Rajčata
200 g Tuňák v oleji
200 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
14% Sacharidy 50 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 36 mg
40% Bílkoviny 23 g

Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.

2

V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.

3

Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.

4

V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.

5

Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.

6

Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept