Salát s roketou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s roketou a jablky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23624 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
600 g | Brambory |
15 ml | Citronová šťáva |
35 g | Fenykl obecný |
2 ks | Jablka |
30 g | Med včelí |
50 ml | Ocet vinný červený |
100 ml | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
5 g | Sůl |
130 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Jablka, Med včelí, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s roketou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Brambory zalijeme vodou a přivedeme do varu. Vaříme cca 15 minut. Scedíme a necháme zchladnout. Přendáme do mísy. |
2 | Jablka nakrájíme a promícháme s citronovou šťávou. Necháme okapat a přidáme k bramborám. Přisypeme nahrubo nakrájené ořechy, sýr na kostičky a roketu. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme. |
3 | Připravíme zálivku z oleje, octa, medu a semínek fenyklu. Přísady důkladně promícháme a zálivkou přelijeme salát. Ihned podáváme. |