Conchiglie s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s kaviárem
Conchiglie s kaviárem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23627 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
50 g | Kaviár |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
80 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
80 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 213,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 295,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kaviár, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Petrželku jemně nasekáme. |
2 | Oloupeme stroužek česneku, mírně ho podrtíme. Tuňáka vidličkou rozdrobíme. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku. Pak česnek vyhodíme. Přidáme nakrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, za občasného zamíchání 4-5 minut dusíme. |
3 | Přidáme rozdrobené maso z konzervovaného tuňáka a kaviár, posypeme vše nasekanou petrželkou, promícháme a stáhneme pánev ze sporáku. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme je, přendáme na servírovací mísu, promícháme s připravenou omáčkou a horké podáváme. |