Plněné vepřové kapsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové kapsy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 199,6mg |
Draslík | 986,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vepřové kapsy postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky a na straně prořízneme do masa kapsu. Osolíme a opepříme. |
2 | Nivu rozkrojíme na 8 stejných plátků, každý obalíme plátkem šunky. Vložíme do kapes v mase a uzavřeme párátkem. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opékáme asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Omytá a osušená rajčátka pečeme ve výpeku na pánvi asi 2 minuty. |
5 | Vepřové kapsy upravíme na talíře spolu s rajčátky, pokrm ozdobíme snítkou petrželky. |
6 | Vhodnou přílohou jsou široké nudle. |