Cavatappi s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cavatappi s treskou
Cavatappi s treskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23631 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Houby sušené |
60 g | Mrkev kořen |
20 g | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Cavatappi |
300 g | Treska aljašská |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 550,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 81,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Cavatappi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cavatappi s treskou postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby nasypeme do misky s trochou vlažné vody a necháme je nabobtnat. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev, všechnu zeleninu a jemně nasekáme. |
2 | Stáhneme z tresky kůži, vykostíme ji a nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek tak, aby nezhnědly. Přidáme nabobtnalé a nasekané houby a krátce je osmažíme. |
3 | Přidáme pokrájenou tresku a za občasného zamíchání ji 2-3 minuty smažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 15-20 minut dusíme. |
4 | Mezitím v nepřilnavé pánvi lehce nasucho opražíme piniová semínka. V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a opraženými piniovými semínky a hotový pokrm horký podáváme. |