Salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23634 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
25 g | Bylinky čerstvé - svazek |
30 g | Hořčice |
50 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
45 ml | Olej olivový |
10 ks | Ředkvička |
60 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 847,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ocet vinný, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme doměkka, scedíme, necháme zchladnout. |
2 | Na talíř rozložíme okurky nakrájené na tenká kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté kolečka okurek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách. |
3 | Ředkvičky nakrájíme na plátky. Okurku a ředkvičky upravíme na střed mísy a navršíme brambory. |
4 | Připravíme zálivku - smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet a nasekané čerstvé bylinky. Vše důkladně promícháme. Zálivkou přelejeme salát. Salát podáváme chlazený. |