Farfalle se sépiemi a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se sépiemi a hráškem
Farfalle se sépiemi a hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23635 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
200 g | Hrášek |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
600 g | Sépie |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
100 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek, Rajčata, Sépie, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se sépiemi a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme petrželku a najemno nasekáme. Oloupeme stroužek česneku. Vyjmeme ze sépií hřbetní kost, odstraníme zobáček, oči, oloupeme je, vykucháme a pokrájíme na kousky. |
2 | Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, podusíme v pánvi s olejem a trochou vody, přidáme sépie, pálivou papričku, oloupané stroužky česneku a část petrželky, vše zprudka podusíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Pak přidáme rajčata a hrášek, trochu soli a vše ještě 20 minut dusíme. |
3 | Uvaříme těstoviny.Promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme. |