Jednoduchý recept

Penne s vejci a ančovičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23637
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Ančovičky konzervované
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
20 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
300 g Těstoviny Penne
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
16% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
74% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Penne s vejci a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Opereme petrželku a nasekáme ji. Ančovičky povaříme v hrnci s vodou, aby se zbavily soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře.

2

Uvaříme těstoviny. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a rozmělníme v něm ančovičky, přidáme těstoviny a při střední teplotě smažíme 2 minuty.

3

Tenkým pramínkem za neustálého míchání vařečkou do těstovin přiléváme rozšlehaná vajíčka. Přidáme nastrouhané pecorino (sýr ovčí tvrdý) a pepř a stále mícháme. Stáhneme pánev ze sporáku, posypeme hotový pokrm petrželkou a podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept