Penne s vejci a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s vejci a ančovičkami
Penne s vejci a ančovičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23637 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
20 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
300 g | Těstoviny Penne |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 272,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 151,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s vejci a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Opereme petrželku a nasekáme ji. Ančovičky povaříme v hrnci s vodou, aby se zbavily soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. |
2 | Uvaříme těstoviny. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a rozmělníme v něm ančovičky, přidáme těstoviny a při střední teplotě smažíme 2 minuty. |
3 | Tenkým pramínkem za neustálého míchání vařečkou do těstovin přiléváme rozšlehaná vajíčka. Přidáme nastrouhané pecorino (sýr ovčí tvrdý) a pepř a stále mícháme. Stáhneme pánev ze sporáku, posypeme hotový pokrm petrželkou a podáváme na stůl. |