Orecchiette s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s treskou
Orecchiette s treskou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23638 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
100 g | Hrách loupaný |
50 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Orecchiette |
200 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 326,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 94,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s treskou postup přípravy receptu:
1 | V míse s vodou necháme 12 hodin bobtnat hrách. Oloupeme stroužky česneku, lehce je podrtíme. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Scedíme hrách, propláchneme ho, vsypeme do hrnce, přidáme bobkový list, rozmarýn, mrkev a 1 stroužek česneku. Zalijeme hrách dostatečným množstvím studené vody, pomalu ji uvedeme do varu. Při mírné teplotě vaříme hrách asi dvě a půl hodiny, dokud nebude měkký, a teprve před koncem vaření osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm zbývající stroužek česneku, přidáme scezený hrách a pár minut ho smažíme. Mezitím omyjeme rybí maso a pokrájíme na kousky. Smažíme je na zbývajícím oleji v nepřilnavé pánvi 2-3 minuty, potom je osolíme, opepříme a přidáme k hrachu. |
3 | Uvaříme těstoviny. Promícháme s hrachem a pokrájenou treskou. Posypeme vše čerstvě mletým pepřem a omytou nasekanou petrželkou a hotový pokrm horký podáváme. |