Recept

Tortelloni plněné pstruhem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23639
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Bazalka
1 ks Bobkový list
50 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
20 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
400 g Pstruh
400 g Rajčata
5 g Šalvěj čerstvá
40 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
70 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 625kJ
14% Sacharidy 52 g
39% Tuky 29 g
55% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Tortelloni plněné pstruhem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, ve středu uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, nalijeme olej, přidáme špetku soli a vypracujeme měkké a hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a dáme na chladné místo nejméně na 30 minut odpočinout.

2

Mezitím si připravíme náplň. Vykucháme a vykostíme pstruha, uřízněme mu hlavu, propláchneme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejte máslo a asi 3 minuty na něm po obou stranách smažíme kousky rybího masa. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a nasekáme. Do téže pánve nalijte bílé víno a nechte je prudce vyvařit až na množství jedné lžíce. Přilijeme citrónovou šťávu a opět vše necháme vyvařit na jednu lžíci. Přilijeme smetanu a všechno 2-3 minuty povaříme. Stáhneme pánev ze sporáku a obsah nalijeme do mísy. Přidáme tvaroh, omytou a jemně nasekanou petrželku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, nasekané rybí maso vše dobře promícháme.

3

Připravíme si omáčku. Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata,oloupeme, zbavte semínek a pak je nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, půl svazečku omyté, osušené a nasekané bazalky, bobkový list a list šalvěje a všechno při střední teplotě smažíme tak, aby cibule neztmavla. Přidáme rajčata, špetku soli, pepře a cukru a při střední teplotě vše asi 15 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající omytou a nasekanou bazalku a zbývající olej. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku.

4

Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a ozubeným kolečkem z něj vykrajujeme čtverce o straně 6 cm. Doprostřed každého navršíme trochu směsi s pstružím masem a tvarohem, přehneme čtverce na trojúhelníčky a okraje přitiskneme k sobě. Tortelloni dáme vařit do patřičného množství osolené vody a scedíme je. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept