Salát s italskou uzenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s italskou uzenkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23641 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
50 g | Bazalka |
450 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
130 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Salát Rosso |
200 g | Špekáčky |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Cibule, Paprika zelená, Rajčata sušená sterilovaná, Salát Rosso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s italskou uzenkou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory doměkka, scedíme a necháme zchladnout. |
2 | Listy salátu rozložíme na velkou mísu. |
3 | Brambory nakrájíme na plátky a střídavě se zelenou paprikou, uzenkou nakrájenou na kolečka, cibulí na půlkolečka a sušenými rajčaty rozložíme na listy salátu. Posypeme bazalkou. |
4 | V misce smícháme ocet balsamico, rajčatový protlak a olivový olej. Dle chuťi přisolíme a připepříme. Salát přelijeme zálivkou a hned podáváme. |