Recept

Kukuřičné noky s treskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 23643
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
1 ks Česnek
50 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
300 g Mouka kukuřičná
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
300 g Rajčata
5 g Sůl
30 g Sýr Parmezán
300 g Treska aljašská
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 24 g
34% Sodík 680 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kukuřičné noky s treskou postup přípravy receptu:

1

Připravíme noky. V hrnci uvedeme do varu 1,25 litru vody, osolíme ji a postupně do ní přisypáváme kukuřičnou mouku. Za častého míchání dřevěnou vařečkou vaříme polentu asi 50 minut. Přitom ji průběžně odlepujeme od stěn a ode dna.

2

Mezitím si připravíme omáčku. Stáhneme z tresky kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme. Opereme petrželku a bazalku a nasekáme.

3

Do pánve nalijeme olej a osmažíme něm cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou tresku, krátce ji za častého míchání osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře, při mírné teplotě za občasného zamíchání všechno 20 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bazalku.

4

Stáhneme hrnec s polentou ze sporáku, vmícháme do ní pokrájené máslo a nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a pomocí dvou lžic opláchnutých ve studené vodě tvoříme noky a rozdělujeme je na jednotlivé talíře. Přelijeme je horkou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept