Husa na podpoušťce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa na podpoušťce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 2365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
600 g | Husí maso pečené |
20 g | Husí sádlo |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián sušený |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 445,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Husí sádlo, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí maso pečené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa na podpoušťce postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme. |
2 | Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme. |
3 | Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem. |
4 | Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť. |
Poznámka
Husu upečeme předem.