Jednoduchý recept

Husa na podpoušťce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2365
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1,5 dl Hovězí vývar základní
600 g Husí maso pečené
20 g Husí sádlo
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Pepř černý celý
1 špetka Sůl
1 ks Tymián sušený
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 397kJ
7% Sacharidy 27 g
96% Tuky 72 g
9% Sodík 173 mg
55% Bílkoviny 31 g

Husa na podpoušťce postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.

2

Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.

3

Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.

4

Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.

Poznámka

Husu upečeme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept