Recept

Terina s kuřecími prsy a liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23656

Ingredience

mleté maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová krkovička
2 ks Česnek
Terina s kuřecími prsy a liškami
1 ks Bránice
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sherry brandy
100 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 906kJ
6% Sacharidy 20 g
58% Tuky 43 g
43% Sodík 869 mg
94% Bílkoviny 53 g

Terina s kuřecími prsy a liškami postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.

2

V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.

3

Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Vepřová bránice tzv. "vepřová síťka" na přípravu teriny, se dá sehnat v prodejnách v oblasti nákupu a prodeje masných a uzenářských výrobků (např.: MADE GROUP a.s., Praha 1 - viz internet).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept