Noky s mořským jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky s mořským jazykem
Noky s mořským jazykem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23657 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Kerblík |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mořský jazyk |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky s mořským jazykem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme noky. Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, osolíme a vaříme, dokud nejsou měkké. Omyjeme plátky z mořského jazyka a osušíme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme, osušíme a nasekáme. |
2 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme plátky z mořského jazyka, po obou stranách osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a necháme prudce vyvařit. Rybí maso vyjmeme, jemně nasekáme a necháme vychladnout. Scedíme brambory, oloupeme a protlačíme sítem. |
3 | Na vál prosijeme mouku, doprostřed vložíme propasírované brambory a necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekané rybí maso a osolíme. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále tvoříme válečky o průměru 1,5 cm. Pokrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm a takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškeré těsto. Hotové noky klademe na vál. Nesmí se navzájem dotýkat. |
4 | Připravíme bylinkové máslo. Opereme petrželku, pažitku a kerblík. Jemně osušíme a nasekáme. V míse rozetřeme máslo pokojové teploty s aromatickými bylinkami. V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a noky dáme vařit. Když vyplavou na povrch, vyndáváme je a promícháme s bylinkovým máslem. |