Cannelloni s kapustou a mušličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni s kapustou a mušličkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23658 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Canneloni |
2 stroužek | Česnek |
800 g | Kapusta hlávková |
1 kg | Mušle srdcovky |
120 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 276,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Mušle srdcovky, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni s kapustou a mušličkami postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na nudličky a 2 minuty povaříme ve vodě okyselené bílým vinným octem, scedíme a dáme stranou. |
2 | Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a rozdrtíme. Petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nudličky kapusty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. |
3 | Přilijeme vývar a 25-30 minut dusíme. Uvaříme cannelloni. Mušle dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, petrželku, lžíci oleje a necháme pod pokličkou otevřít. Scedíme. Neotevřené mušle vyhodíme a otevřené vyloupeme je ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, přecedíme a dáme stranou. Vyloupané mušle přidáme ke kapustě (třetinu odložíme) a chvíli je prohříváme. |
4 | Naplníme cannelloni směsí kapusty a vyloupaných mušliček a naskládáme do zapékací mísy. Povrch zakapeme olejem a v předehřáté troubě na 180 °C zapékáme 10-15 minut. Do pánve vylijeme zbývající olej a osmažíme zbylý oloupaný a podrcený česnek. Přidáme mušličky, tekutinu z jejich vaření a kostičky rajčat a vše 2 minuty dusíme. Přidáme nasekanou petrželku. |
5 | Horké cannelloni podáváme s horkou omáčkou. |