Recept

Cannelloni s kapustou a mušličkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23658
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

8 ks Canneloni
2 stroužek Česnek
800 g Kapusta hlávková
1 kg Mušle srdcovky
120 ml Ocet vinný
80 ml Olej olivový
60 g Petržel - nať
3 ks Rajčata
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 23 g
34% Sodík 670 mg
76% Bílkoviny 42 g

Cannelloni s kapustou a mušličkami postup přípravy receptu:

1

Kapustu nakrájíme na nudličky a 2 minuty povaříme ve vodě okyselené bílým vinným octem, scedíme a dáme stranou.

2

Spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a rozdrtíme. Petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nudličky kapusty smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.

3

Přilijeme vývar a 25-30 minut dusíme. Uvaříme cannelloni. Mušle dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, petrželku, lžíci oleje a necháme pod pokličkou otevřít. Scedíme. Neotevřené mušle vyhodíme a otevřené vyloupeme je ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, přecedíme a dáme stranou. Vyloupané mušle přidáme ke kapustě (třetinu odložíme) a chvíli je prohříváme.

4

Naplníme cannelloni směsí kapusty a vyloupaných mušliček a naskládáme do zapékací mísy. Povrch zakapeme olejem a v předehřáté troubě na 180 °C zapékáme 10-15 minut. Do pánve vylijeme zbývající olej a osmažíme zbylý oloupaný a podrcený česnek. Přidáme mušličky, tekutinu z jejich vaření a kostičky rajčat a vše 2 minuty dusíme. Přidáme nasekanou petrželku.

5

Horké cannelloni podáváme s horkou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept