Recept

Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 23661
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

mleté maso
2 ks Česnek
1 kávová lžička Kmín drcený
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 polévková lžíce Sůl
400 g Vepřový bok
Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou
200 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
400 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Strouhanka
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,138 kcal
Kilojoule 4 761kJ
5% Sacharidy 19 g
320% Tuky 240 g
47% Sodík 943 mg
81% Bílkoviny 45 g

Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme.

2

Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout.

3

Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C.

4

Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept