Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 23661 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
2 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou | |
200 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
400 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 367,0mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Sůl, Vepřový bok, Anglická slanina, Cibule, Krůtí prsa, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Celer - nať, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová terina s krůtím masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým kmínem a dobře promícháme. |
2 | Očištěnou omytou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupanou cibuli s omytou zelenou petrželovou a celerovou natí, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme k ní mrkev, petrželovou a celerovou nať a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Vychladlou zeleninovou směs přidáme k mletému bůčku. Krůtí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme je se strouhankou, vajíčky, pepřem a solí k mletému masu. Vše dobře prohněteme a necháme chvíli odpočinout. |
3 | Formu vyložíme tenkými plátky anglické slaniny tak, aby okraje přesahovaly asi 5 cm přes okraj nádoby, pak ji naplníme masovou směsí, překryjeme okraji slaniny, nádobu uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 180°C. |
4 | Vychladlou vepřovou terinu odložíme do chladničky a servírujeme až na druhý den se zeleninovou oblohou. |