Recept

Žampiony s chilli papričkami v octové marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23664

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 287kJ
2% Sacharidy 7 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 202 mg
8% Bílkoviny 4 g

Žampiony s chilli papričkami v octové marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na tenké plátky a necháme 5 minut vařit v osolené vodě. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme v míse se žampiony.

2

Z rozpůlených chilli papriček odstraníme semínka, papričky opláchneme, nakrájíme nadrobno a přidáme k žampionům.

3

Petrželku nahrubo nasekáme a smícháme v misce s olivovým olejem a octem. Přidáme sůl a bílý pepř. Do takto připravené marinády vložíme směs z žampionů a chilli papriček, necháme za občasného promíchání uležet alespoň 6 hodin.

Poznámka

Podle chuti můžeme nahradit bílý pepř mletým černým pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept