Recept

Rizoto s mořskými mušlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23665
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Mušle srdcovky
70 ml Olej olivový
60 g Petržel - nať
200 g Rajčata
300 g Rýže jasmínová
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
18% Sacharidy 64 g
29% Tuky 21 g
71% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Rizoto s mořskými mušlemi postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku nasekáme.

2

Mušle scedíme, dáme do pánve se stroužkem česneku, polovinou nasekané petrželky, nasekanými rajčaty a papričkou. 10 minut dusíme. Vyjmeme z pánve, dáme stranou několik celých mušlí a ostatní párátkem vytáhneme z ulit. Dáme do tekutiny, v níž se vařily, a odložíme vše stranou.

3

Uvedeme do varu rybí vývar. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme, dáme do pánve s olejem. Zlehka osmažíme, aby nezhnědla, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.

4

Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a při střední teplotě rýži za občasného zamíchání 15-18 minut vaříme. Ke konci vaření přidáme mušle bez skořápek i s tekutinou, ve které se vařily, a petrželku. Hotové rizoto přendáme na servírovací mísu, ozdobíme mušlemi ve skořápce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept