Žampiony s černými olivami v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony s černými olivami v marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23666 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 455,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony s černými olivami v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Po vyjmutí je necháme řádně okapat a smícháme s nadrobno nasekaným česnekem. |
2 | Vypeckované černé olivy nakrájíme na plátky a promícháme s najemno nasekanou bazalkou, olejem a octem. Připravenou zálivku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní žampionovou směs, promícháme a necháme marinovat alespoň 6 hodin. Během této doby pokrm občas promícháme. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit nasekanou petrželovou natí.