Recept

Žampiony s černými olivami v marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23666
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bazalka
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový
10 ks Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 38 g
166% Sodík 3 g
13% Bílkoviny 7 g

Žampiony s černými olivami v marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Po vyjmutí je necháme řádně okapat a smícháme s nadrobno nasekaným česnekem.

2

Vypeckované černé olivy nakrájíme na plátky a promícháme s najemno nasekanou bazalkou, olejem a octem. Připravenou zálivku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní žampionovou směs, promícháme a necháme marinovat alespoň 6 hodin. Během této doby pokrm občas promícháme.

Poznámka

Bazalku můžeme nahradit nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept