Jednoduchý recept

Artyčoky s bylinkami a rajčatovou salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23668
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Artyčoky
1 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Ocet Sherry
5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
5 ks Rajčata
50 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
20% Sacharidy 70 g
17% Tuky 13 g
34% Sodík 675 mg
29% Bílkoviny 16 g

Artyčoky s bylinkami a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky omyjeme, dáme okapat a rozpůlíme.

2

Rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, vyjmeme semínka a rajčata nakrájíme na menší kostky.

3

Jemně nasekaný česnek a cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme k nim rajčata a restujeme na oleji ještě asi 8 minut. Poté necháme vychladnout.

4

Smícháme sherry a sherry ocet, postupně přiléváme a všleháváme olivový olej. Zálivku smícháme s rajčaty, přidáme nasekané snítky bylinek, sůl, pepř a dle chuti cukr. Salsu zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Dbáme přitom na odpařování.

5

Artyčoky naklademe do misky a zalijeme salsou. Přikryjeme a necháme uležet v chladničce alespoň 3 hodiny.

Poznámka

Bylinky můžeme použít podle chuti i jiné, např. oregano nebo majoránku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept