Husa s ibiškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s ibiškem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23674 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1800 g | Husa domácí |
125 g | Máslo čerstvé |
500 g | Okra - Ibišek jedlý |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 198,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 417,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Okra - Ibišek jedlý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s ibiškem postup přípravy receptu:
1 | Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry. |
V receptu je hrubá chyba. Nepřidává se květ ibišku ale plod ibišku jménem OKRA. Jsou to hranaté plody podobné papričkám! Tento ibišek se musí chvíli péci s husou rozhodně né jen 2 min. Je to zelenina.