Chobotničky s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky s rýží
Chobotničky s rýží
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
350 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 46,2mg |
Draslík | 966,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Cibule, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky s rýží postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a cibuli, které podrtíme. Petrželku nasekáme. |
2 | Rajčata spaříme a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej, přidáme česnek, nasekanou šalotku, petrželku. Nasekanou šalotku osmažíme a přidáme pokrájená chapadla chobotniček, smažíme 2-3 minuty. Přisypeme nasekaná rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše podusíme za občasného zamíchání. Vše posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Připravíme rýži. Uvedeme do varu rybí vývar. Do zapékací nádoby dáme 20 g másla. Nasekanou cibuli osmažíme. Přisypeme rýži, smažíme za občasného zamíchání 2 minuty. Přilijeme vařící rybí vývar. |
4 | Zamícháme, zakryjeme pekáč pokličkou a dáme vařit rýži na 18 minut do předehřáté trouby na 190 °C, nemícháme. Pekáč vytáhneme z trouby, vmícháme kousky pokrájeného másla a rýži promícháme. Hotovou rýži přendáme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou s chapadly. Hotový pokrm podáváme horký. |