Nočky moučné z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky moučné z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2368 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 32,7mg |
Vláknina | 925,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky moučné z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu. |
2 | Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat polohrubou mouku. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby.. |
3 | Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce. |
4 | Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky. |
5 | Nočky vaříme cca 8 - 10 minut. |