Rizoto v krabím krunýři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto v krabím krunýři
Rizoto v krabím krunýři
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23680 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
500 g | Krab |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
2 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krab, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto v krabím krunýři postup přípravy receptu:
1 | Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme. |
2 | Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu. |
3 | Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut. |
4 | Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme. |