Recept

Rizoto v krabím krunýři

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23680
Kategorie: Rizota

Ingredience

500 g Krab
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
3 ks Rajčata
300 g Rýže Basmati
2 ks Šalotka
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
11% Sacharidy 41 g
21% Tuky 16 g
83% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 32 g

Rizoto v krabím krunýři postup přípravy receptu:

1

Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme.

2

Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.

3

Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut.

4

Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept