Sardelové řezy s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelové řezy s čekankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23681 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 256,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Máta, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardelové řezy s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté čekankové puky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Sardelové řezy opláchneme a rozmixujeme. |
3 | Česnek nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sardelové řezy a rozpůlené čekankové puky, promícháme a dusíme 5-7 minut. Poté dochutíme solí a pepřem. |
4 | Hotový pokrm podáváme se šťávou, kterou suroviny při vaření pustily. Ozdobíme lístky máty. |