Recept

Žluté rizoto s plody moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23683
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
150 g Garnát obecný
30 g Máslo čerstvé
300 g Mušle slávky
300 g Mušle srdcovky
70 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
60 g Šafrán
200 g Sépie
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
12% Sacharidy 43 g
39% Tuky 30 g
97% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Žluté rizoto s plody moře postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mušličky a vhodíme na několik hodin do mísy plné studené osolené vody.

2

Odrhneme důkladně slávky, omyjeme pod studenou vodou a scedíme. Očistíme sépie, sloupneme z kůže, vykucháme, promyjeme a pokrájíme na proužky.

3

Cuketu pokrájíme na kolečka, petrželku nasekáme najemno, oloupeme cibuli a česnek, cibuli jemně nasekáme a stroužek česneku mírně podrtíme.

4

Slávky a mušličky dáme do různých pánví, přidáme do každé lžíci oleje a stroužek česneku, lžíci bílého vína a trochu petrželky a na mírném ohni za občasného zatřesení pánvemi necháme slávky a mušličky pod pokličkou otevřít.

5

Pánve stáhneme z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a shromáždíme v míse. Skořápky a slávky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme.

6

Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko.

7

Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a smažíme 2-3 minuty očištěné sépie a ocásky garnátů. Osolíme, opepříme a vyjmeme a dáme stranou.

8

Do stejné pánve vložíme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a za častého míchání osmažíme. Přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit.

9

Postupně přiléváme vařící rybí vývar a vaříme v něm rýži 15-18 minut.

10

V polovině vaření přidáme do rýže šafrán, rozmíchaný v troše vařícího vývaru.

11

Rozehřejeme olej, smažíme 2-3 minuty na kolečka pokrájené cukety, osolíme a opepříme.

12

Pět minut před koncem vaření přidáme do rýže pokrájené sépie, ocásky garnátů, vyloupané slávky a vyloupané mušličky, osmažené cukety a petrželku.

13

Hotové rizoto podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept