Nakládané ochucené olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 315 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané ochucené olivy
Celkový čas: | 315 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23684 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Olivy zelené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 118,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládané ochucené olivy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku necháme vcelku. Každou olivu podélně nakrojíme. |
2 | Olivy, cibuli a česnek vložíme do hrnce. Přidáme vinný ocet a bobkový list, dostatečně zalijeme vodou a nakonec přidáme olivový olej. |
3 | Necháme zvolna vařit asi 5 hodin, dokud olivy nezměknou. Voda by měla být odpařená. |
4 | Olivovou směsí naplníme sklenici, dobře uzavřeme a dáme na několik dní uležet na tmavé místo. |
Poznámka
Jestli chceme mít olivy více kořeněné, můžeme spolu s bobkovým listem přidat několik kuliček černého pepře.