Recept

Nakládané ochucené olivy

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 315 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23684
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
250 g Olivy zelené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
2% Sacharidy 9 g
21% Tuky 16 g
48% Sodík 969 mg
3% Bílkoviny 1 g

Nakládané ochucené olivy postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku necháme vcelku. Každou olivu podélně nakrojíme.

2

Olivy, cibuli a česnek vložíme do hrnce. Přidáme vinný ocet a bobkový list, dostatečně zalijeme vodou a nakonec přidáme olivový olej.

3

Necháme zvolna vařit asi 5 hodin, dokud olivy nezměknou. Voda by měla být odpařená.

4

Olivovou směsí naplníme sklenici, dobře uzavřeme a dáme na několik dní uležet na tmavé místo.

Poznámka

Jestli chceme mít olivy více kořeněné, můžeme spolu s bobkovým listem přidat několik kuliček černého pepře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept