Jednoduchý recept

Rizoto s tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23695
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
50 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
50 g Petržel - nať
300 g Rýže Arborio
100 g Tuňák v oleji
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 214kJ
18% Sacharidy 63 g
26% Tuky 20 g
41% Sodík 814 mg
33% Bílkoviny 18 g

Rizoto s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.

2

Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.

3

Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.

4

Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.

5

Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.

6

Podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept