Hovězí na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Baby kukuřice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
400 g | Hovězí libové |
12 ks | Kaštany vodní |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 kávová lžička | Sůl |
180 ml | Vývar zeleninový |
3 ks | Žampiony čerstvé |
1 ks | Zázvor celý |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí libové, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor celý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštany vodní, Omáčka sójová, Škrob jemný kukuřičný gustin, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na houbách postup přípravy receptu:
1 | Houby necháme půl hodiny změknout ve studené vodě. Po okapání odřízneme dřeně a kloboučky nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky. |
2 | Na wok pánvi na 40 ml arašídového oleje smažíme půl minuty dva prolisované stroužky česneku, plátky zázvoru, nahrubo nasekanou cibulku. Přidáme maso a houby. Restujeme je čtyři minuty a pak směs vyjmeme. Na 20 ml arašídového oleje smažíme minutu nudličky zelí, kukuřičky a plátky kaštanů. Směs osolíme. Přilijeme vývar a povaříme, až zelí začne měknout. Pak vrátíme zpět masovou směs s houbami, vlijeme omáčky a olej, kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě a směs povaříme, až bude hladká. |