Jednoduchý recept

Plnění sledi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 23714

Ingredience

Nádivka
50 g Chléb pšeničný (bílý)
15 ml Mléko polotučné
120 g Mlíčí z kapra
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
20 g Šalotka
15 g Žampiony čerstvé
Plnění sledi
25 ml Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
600 g Sleď čerstvý
30 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 24 g
20% Sodík 390 mg
35% Bílkoviny 20 g

Plnění sledi postup přípravy receptu:

1

Sledě očistíme, vyvrhneme, nařízneme na hřbetu a zbavíme je páteře. Osolíme a opeříme i zevnitř a necháme chvilku ležet.

2

Do misky dáme mlíčí ze sledě, nemáme-li mlíčné sledě, použijeme mlíčí z kapra. Natrháme bílý chléb bez kůrky, pokropíme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, mletý muškátový oříšek, posekanou petrželku a žampiony. Vše spolu dobře promícháme a touto směsí naplníme sledě.

3

Ryby narovnáme do pekáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a pečeme v troubě 30 až 35 minut.

4

Na talíři ještě ryby pokapeme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept