Makrela po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela po anglicku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
600 g | Makrela obecná |
1200 ml | Vývar rybí |
30 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 693,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme rybí vývar, zahřejeme a přidáme lžíci rybízového želé. Mícháme, až se želé v horkém vývaru rozpustí. |
2 | Do vroucího vývaru vložíme makrelu, kterou jsme nakrájeli na podkovy. Vaříme na mírném ohni pozvolna 30 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a každou porci přelijeme lžící vývaru, ve kterém se ryba vařila. |