Recept

Filety z makrely se slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23716

Ingredience

Slávky
40 g Cibule
600 g Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
Filety z makrely se slávkami
400 g Makrela - filety
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
46% Sodík 919 mg
68% Bílkoviny 38 g

Filety z makrely se slávkami postup přípravy receptu:

1

Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.

2

Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.

3

Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.

4

Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.

5

Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept