Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23717

Ingredience

MARINÁDA
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
15 g Koriandr čerstvý
1 špetka Kurkuma
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl mořská
60 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šafrán
Kuřecí tagine
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
685 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
30 ml Olej olivový
15 g Petržel - nať
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
9% Sodík 177 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kuřecí tagine postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa bez kosti očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme je v jedné vrstvě do velké, hluboké nádoby. Nožem kuře na několika místech lehce nařízneme (kvůli marinování).

2

Na marinádu smícháme ve velké míse olivový olej, nasekaný koriandr, mořskou sůl a šafrán. Vmícháme najemno nasekanou cibuli, nasekané chilli zbavené semínek a dva rozmačkané stroužky česneku. Posypeme skořicí, kmínem, zázvorem, kurkumou a pepřem. Přidáme vodu a promícháme. Marinádou kuře řádně obalíme a vmasírujeme. Nádobu přikryjeme a necháme min. 2-3 hodiny marinovat, nejlépe přes noc.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. V hrnci rozehřejeme 30 ml olivového oleje na středním plameni. Přidáme jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, jemně nasekanou cibuli a rozmačkané 2 stroužky česneku. Restujeme 2-5 minut a dáme stranou.

4

Kuře i s marinádou dáme do hrnce s vysokým dnem spolu s nasekanou petrželí, limetkami a směsí. Bude-li potřeba, přidáme ještě jednou 60 ml vody, aby byla směs vláčná. Vaříme kuře minimálně hodinu nebo tak dlouho, dokud nebude hotové.

Poznámka

Tagine - je to tradiční marocký hliněný hrnec - má kruhový tvar, nízké dno a kuželovitý vrch - my takový hrnec nemáme, proto používáme hluboký, ohnivzdorný hrnec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept