Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (26%)
ID receptu: 2372
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kostka Bujón slepičí
2 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Sardelová pasta
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 528 mg
67% Bílkoviny 38 g

Stehýnka na sardelích postup přípravy receptu:

1

Omytá a oschlá stehýnka potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Na oleji a na másle je po obou stranách opečeme. Zalijeme vodou a posypeme na plátky nakrájenou cibulí a přidáme bujon.

2

Uzavřeme hrnec a vaříme asi 15 minut.

3

Potom vypneme zdroj tepla a jakmile se víko uvolní, zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano,ochutnáme a dle potřeby dochutíme solí.

4

Zahušťovat pokrm již nemusíme, protože stehýnka již byla obalena v mouce.

Poznámka

Podáváme s jakkoli upravenými bramborami nebo s rýží. Sardelová pasta je sama o sobě dost slaná, takže dáváme pozor, abychom pokrm nepřesolili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept