Jednoduchý recept

Vinná omáčka s rajčatovým protlakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23721
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

60 g Anglická slanina
20 ml Balsamico ocet
1 g Česnek
2 ks Cibule
20 ml Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
1 g Sůl
20 g Sýr Parmezán
1 špetka Tymián sušený
40 ml Víno madeira
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
33% Sodík 656 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vinná omáčka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, utřený česnek a na kousky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme madeirou, octem balsamicem a zeleninovým vývarem. Celou směs přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 20 minut.

2

Po 20 minutách ke směsi přidáme nastrouhaný parmezán.

3

Vše dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

4

Nakonec ještě přidáme rajčatový protlak, 1 špetku tymiánu a omáčku prohřejeme.

Poznámka

Podáváme ke kančím steakům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept