Králík pečený s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený s bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1200 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuk ztužený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 416,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Králičí maso, Sůl, Tuk ztužený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka osušíme, osolíme a vložíme do remosky na ztužený tuk. Bez podlévání pečeme do poloměkka. |
2 | Potom králíka obrátíme a navrstvíme na něj oloupané, na plátky nakrájené brambory. Pečeme dál a když jsou brambory poloměkké, přidáme kapání připravené ze žloutků, krupičky, hrubé mouky a sněhu ušlehaného z bílků. |
3 | Pečeme dorůžova, remosku vypneme a pokrm necháme ještě chvíli dojít. |
Poznámka
Množství mouky a krupičky upravíme podle potřeby.