Recept

Králík pečený s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 23724
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory
1200 g Králičí maso
1 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuk ztužený
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,084 kcal
Kilojoule 4 536kJ
9% Sacharidy 33 g
97% Tuky 73 g
21% Sodík 423 mg
132% Bílkoviny 74 g

Králík pečený s bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého králíka osušíme, osolíme a vložíme do remosky na ztužený tuk. Bez podlévání pečeme do poloměkka.

2

Potom králíka obrátíme a navrstvíme na něj oloupané, na plátky nakrájené brambory. Pečeme dál a když jsou brambory poloměkké, přidáme kapání připravené ze žloutků, krupičky, hrubé mouky a sněhu ušlehaného z bílků.

3

Pečeme dorůžova, remosku vypneme a pokrm necháme ještě chvíli dojít.

Poznámka

Množství mouky a krupičky upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept