Marinované nudličky z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované nudličky z lososa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Losos - filety |
15 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 541,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová tráva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované nudličky z lososa postup přípravy receptu:
1 | Kousky citronové trávy smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou, polovinou nasekaného kopru, nasekanou bazalkou a zázvorem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem podle chuti. Nudličky lososa naložíme do marinády a dáme je na dvě hodiny do chladničky. |
2 | Po okapání nudličky smažíme na oleji dvě minuty z obou stran. Pak je vyjmeme a rozložíme na talíře. |
3 | Marinádu povaříme dvě minuty na pánvi, vmícháme kousky másla a až se rozpustí, nalijeme je na lososa. |
4 | Posypeme je koprem a bazalkou. |