Jednoduchý recept

Domácí kořeněný chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23729

Ingredience

3 ks Brambory vařené
40 g Droždí
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
1 polévková lžíce Kmín celý
1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
27% Sacharidy 99 g
3% Tuky 2 g
25% Sodík 501 mg
29% Bílkoviny 16 g

Domácí kořeněný chléb postup přípravy receptu:

1

Do mouky vyhloubíme důlek, vsypeme do něj špetku cukru, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.

2

Potom přidáme uvařené, nastrouhané brambory, kmín, fenykl, sůl a zbylou vodu. Zpracujeme těsto a necháme je asi 30 minut kynout na teplém místě.

3

Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout.

4

Chléb pečeme nejdřív 10 minut zprudka v silně vyhřáté troubě a dalších 50 minut dopékáme v mírně vyhřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia.

5

Před dopečením bochník potřeme osolenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept