Recept

Bramborový nákyp se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 2373

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
250 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
7% Sacharidy 26 g
24% Tuky 18 g
9% Sodík 187 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bramborový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme do 3 vrstev. Vymastíme si zapékací mísu olejem a klademe plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, posypeme pažitkou, zalijeme částí mléka s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. To samé opakujeme i u dalších vrstev včetně poslední.

2

Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

3

Hotový nákyp krájíme na kostky nebo výseče, záleží na tvaru zapékací mísy.

Poznámka

Pokud chceme mít nákyp napovrchu křupavý, tak poslední vrsvu navíc posypeme před pečením ještě asi 50 g nastrouhaného sýru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept