Makrela po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela po provensálsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
600 g | Makrela obecná |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
80 g | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 143,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Makrely očistíme a nakrájíme na podkovy. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme kousky ryby a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vínem, přidáme posekanou petrželku, prolisovaný česnek a pokrájená rajčata. Přiklopíme a dusíme 20 minut. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |