Jednoduchý recept

Smažená makrela

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 23736
Kategorie: Maso

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
600 g Makrela obecná
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
100 ml Omáčka tatarská
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 194 mg
34% Bílkoviny 19 g

Smažená makrela postup přípravy receptu:

1

Rybu dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej a kousky ryby usmažíme ze všech stran dozlatova.

3

Rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s tatarskou omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu doporučujeme opečené brambory. Tatarskou omáčku můžeme vyměnit za kečup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept